SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief december 2010 - nr. 8


Decembergroet over Goedereede als veilige haven

Traditioneel stuurt de SGP aan bestuur en medewerkers van de gemeente een decembergroet. Dit jaar stond 'Goedereede' centraal. In de groet wordt gerefereerd aan het ontstaan van Goedereede als handelsstad maar bovenal als veilige haven. 'Met de kerstdagen herdenken we de komst van Gods Zoon op deze aarde. Alleen in Hem is een goede rede te vinden. Wij wensen u dan ook allen die veilige ankerplaats in Hem toe', zo schrijft de fractie.


Geloof en politiek, een onzinnig verband?

Op DV woensdag 19 januari 2011 zal op uitnodiging van de SGP Kiesvereniging in Goedereede, dhr. P.A. Zevenbergen (Hoofdbestuurslid SGP) spreken over het thema: ‘Artikel 36 in het licht van de actuele politieke ontwikkelingen’. U bent van harte welkom op DV 19 januari 2011 in het gebouw ‘Eben-Haëzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp, aanvang 19.30 uur.


Kleurrijke SGP NIEUWS informeert burgers Goedereede

Deze week is SGP NIEUWS weer verschenen. Met deze huis-aan-huis uitgave informeert de SGP in Goedereede de inwoners van de gemeente over het beleid van de fractie en de gemeente. Aandacht is er voor de zelfstandigheid van de gemeente, de zorg om de ambulancediensten en gaat de redactie in op de begroting voor 2011. Op de achterk(r)ant geven de SGP jongeren met een leuke invulling informatie over hun werk. In DV 2011 bestaan de SGP jongeren Goedereede 25 jaar...


Buurtpreventie in Ouddorp een succes!

Op 21 mei startte een groep van acht inwoners uit de buurten Diependorst, Broekweg en Bredeweg met een buurtpreventieproject in Ouddorp. Het doel van dit project is om de eigen woonomgeving veiliger en leefbaarder te maken. Stichting PUSH opbouwwerk organiseerde drie instructieavonden voor de buurtpreventieleden. Inmiddels zijn er twintig buurtpreventieleden die in groepen op vrijdagavond tussen 21.00 uur en 22.30 uur rondlopen in de wijk. Het project blijkt een succes te zijn.


Oprichting Samenwerkingsverband Autonome Gemeenten

Op woensdag 15 december j.l. werd in de voormalige Van Nelle fabriek in Rotterdam het samenwerkingsverband voor Autonome Gemeenten (SVAG) opgericht. Het SVAG is een initiatief van de gemeenten Goedereede en Nederlek (Zuid-Holland). In een openingsspeech refereerde voorzitter Frans Tollenaar (wethouder Goedereede) aan de unieke lokatie waar de ondertekening zou plaats vinden. Op één van de merken van Van Nelle stond: 'Rising Hope'. En dat geeft in ieder geval moed, aldus Tollenaar.


Herindeling in 'Wat Nou Zuid-Holland'

Het Programma 'Wat Nou Zuid-Holland', maakte vorige week een reportage op ons eiland over het dossier: Herindeling. Voorstanders en tegenstanders komen aan het woord. Of je de problemen als het zuurstofgehalte in de Grevelingen en de stagnatie in de woningverkoop met een herindeling oplost is de vraag. Daarvoor is een herindeling niet nodig, vind Mike Dreisch, inwoner van Ouddorp. Hij pleit juist, met vele andere Goereërs voor het bestuurlijk apart opereren.


SGP Zuid-Holland presenteert verkiezingsprogramma

De SGP in Zuid-Holland gaat de verkiezingen in met aansprekende speerpunten. Dat bleek bij de presentatie van haar verkiezingsprogramma tijdens de jaarvergadering van de SGP Zuid-Holland. Zo wil lijsttrekker Servaas Stoop meer aandacht voor agrarische en particulier natuurbeheer. In de campagne zal gebruik worden gemaakt van een speciale campagnesite.


Belangrijke data

  • woensdag 5 januari - Nieuwjaarsreceptie gemeente Goedereede, 19.30 uur, MFG Dorpstienden
  • vrijdag 7 januari - Nieuwjaarsbijeenkomst SGP (start jubileumjaar sgpj), 20.30 uur, Eben-Haezer
  • dinsdag 11 januari - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 13 januari - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • woensdag 19 januari - Bijeenkomst SGP Kiesverenging, 19.30 uur, Eben-Haezer, Ouddorp
  • donderdag 27 januari - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • Kijk op de website onder agenda naar andere bijeenkomsten


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter